Mustang Shopper Electric 3 Gear

Anmeldelser & Tests
Mustang elcykler

Her finder du en detaljeret anmeldelse og test af de mest solgte elcykler fra danske Mustang, vi har også lavet en købsguide der beskriver hvad du kan forvente i forbindelse med køb og levering.

Fagmanden har testet cyklerne fra danske Mustang – Derfor finder du herunder en detaljeret gennemgang af køreegenskaber, kvalitet og købsoplevelsen.

Du kan også læse om selve mærket, det gør du her på vores brand side: Mustang

Test & Anmeldelse
Mustang Shopper Electric 3 Gear

Kan man virkelig få en elcykel til under 7000 kr. som har et dansk produceret batteri og et dansk udviklet elsystem? 

Svaret er JA! Mustang Shopper Electric er en elcykel du kan købe til 6999 DKKhvis du er medlem hos Coop.

Cykeltest’s vurdering og gennemgang af Mustang Shopper!

Visuel gennemgang:

Du kan få denne model i én farve og i én størrelse. Nemlig i farven sort og i størrelse 50 Cm, som typisk egner sig til en højde på 160 Cm til 175 Cm.

Cyklen er bygget på samme stel som både Augusta og Dagmar, så hvad er så forskellen? – Visuelt er der kommet sort sadel og sorte håndtag på, håndtagene er ikke i ergomisk version som der ses på Augusta og Dagmar. Men en super flot cykel, specielt når man tænker vi er under 7000 kr. i pris!

Modellen her er med 3 indvendige gear af mærket Shimano, det skifter super godt og let.

 

Score Visuelt(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Prøveturen:

Forhjulsmotoren giver et rigtigt godt træk, systemet er uden momentsensor hvilket betyder at motoren trækker så snart den måler omdrejninger på kranken, det betyder også at hvis man bliver træk i benene og ikke selv vil ligge vægt i pedalerne, så trækker motoren fint alligevel. Vi testede alle 5 træk niveau og fik en god fornemmelse af dem alle. Man har en tendens til hurtigt kun at benytte 4-5 niveau for at opnå fuld effekt, det tapper selvfølgelig strømmen lidt hurtigere, men med et 6,6 ampere batteri så er der rigeligt at tage af.

Stelkonstruktionen er faktisk overraskende stiv, mange andre elcykler hvor batteriet er monteret på bagagebæren kan godt blive lidt usikre og nemt slingre, specielt hvis man ikke har fuldt dæktryk – Sådan er det ikke på Mustang Shopper Electric, man opdager også at selve stellet er lidt overdimensioneret i rørtykkelse, men dette er netop for at sikre et stift stel så køreegenskaber er i top. Det betød også at når vi kom op over de 25 Km/t som er der hvor motoren slår fra, så føltes cyklen ikke usikker i forhold til man får lidt fart på.

Vi har prøvet turen i bytrafik, her virker den super godt. Ved rødt lys kan man med de 3 indvendige gear fra Shimano Nexus hurtigt skifte ned i et let gear uden man behøver at træde rundt i pedalerne.

Til prisen er det altså en fantastisk cykel, skulle den blive bedre ville det kræve en centermotor, men så ville prisen også være mere end dobbelt, så her er nok et af de bedste køb du kan gøre hvis du skal ud og have en elcykel og godt vil blive under de 7.000 kr.

Derfor når vi vælger at give denne cykel topkarakter skal det holdes op imod hvad du ellers kan købe på markedet til 6999 DKK – Der er simpelthen ikke nogle andre modeller som leveres med et elsystem af den kvalitet og et batteri som er dansk produceret og desuden er det samme batteri som benyttes på Winther, Raleigh og andre topmærker.

Vi giver topkarakter!

 

Score Prøvetur(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Cykelmekanikerens gennemgang:

Nu bliver det lidt nørdet – Vi ved det godt.

Hjul & dæk:

Det første der falder i øjnene er der er blevet brugt dobbeltbundet fælge på denne cykel, mange modeller i denne prisklasse har enkeltbundet, men ikke på Mustang Shopper Electric. De dobbeltbundet fælge giver et meget mere stift og stabilt hjul så det er et stort plus. Samtidig er der monteret 2mm rustfrit ståleger i selve hjulet, det er stærke eger som samtidig tåler den fugt og salt der er i det danske vejr, specielt om vinteren.

Dæk er fra producenten Kenda som er en meget stor producent af cykeldæk, denne model her er med punkteringshæmmende indlæg på cirka 3 mm. Det sikre en høj modstandsdygtighed over for punkteringer. Dækkene er i breden 700x35c, hvilket vi også vurdere som et super godt valg til netop denne cykel som langt de fleste vil købe som dagligdags pendler model. Der er monteret almindelig DV ventil på slangerne.

Du skal være opmærksom på efterspænding af eger når du har kørt cirka 3-500 km på cyklen, egerne vil give sig og det er vigtigt de bliver ved at være stramme.

Display & batteri:

Displayet er meget nemt at benytte og overskue. Der er 5 dioder der viser trækniveau og 5 niveau der viser hvor meget strøm der er tilbage på batteriet. Knapperne på displayet er nemme og trykke på og der skal ikke trykkes hårdt. På display kan man tænde/slukke for systemet, man kan tænde/slukke for det integreret lys og man kan justere trækkraft.

Batteriet kan lades mens det sidder på cyklen, men man kan også tage batteriet af og med ind for at lade dette. Batterislisken er lidt stram, dette er noget der typisk bliver bedre med tiden, alternativt kan man smøre slisken lidt med vaseline, så glider batteriet nemmere af og på. Batteriet er fra Promovec, det er danskproduceret så kvaliteten er altså helt i top.

Komponenter:

Styr, sadelpind og frempind er alle af aluminium, rigtigt flot når man tænker på at prisen er under de 7000 kr. for denne cykel. Frempinden er ikke justerbar, hvilket er en af de ting der er blevet sparet på for at trække prisen under de 7000 kr.

Der er 3 indvendige gear fra Shimano Nexus på denne cykel, det er et gear-nav der har været på markedet i mange år. Det er nemt at benytte drejegrebet som også er fra Shimano, så heller ikke her er der sparet.

Kranksæt i aluminium og pedaler i aluminium og med rigtige lejer – Krankboksen er af den forseglet type så skidt og snavs ikke kan komme ind og ødelægge lejerne.

Skruerne på cyklen er i typen rustfritstål.

Konklussionen er at du gør et virkelig godt køb hvis du vælger en Mustang Shopper Electric – Gør dig umage med samlingen og justeringen når du modtager cyklen og så har du cykel til mange år!

 

Score fra cykelmekanikeren(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Købs & serviceoplevelsen:

Vi bestilte cyklen inde på Coop’s hjemmeside, du finder linket længere nede. Bestillingen er rigtig nem og overskuelig. Der bliver også anbefalet udstyr som passer til cyklen, vi valgte at tilkøbe låsen. Vi fik leveret cyklen efter 3 arbejdsdage og cyklen var nem at samle. Vær opmærksom på at pedalerne er med forskelligt gevind, de er markeret med henholdsvis L for venstre og R for højre, det er vel at mærke når man står bagved cyklen og kigger frem mod styret. Dækkene gav vi lidt luft, de var ikke pumpet helt hårdt nok, tjek det en ekstra gang, man mærker det ikke ved at trykke på dækket, for det kraftige indlæg gør at dækket føles hårdt når man trykker på det også selvom der mangler luft.

Vi ringede til kunderservice både før køb for at spørge lidt ind til produktet samt leveringen, det gik rigtigt fint – Vi har ikke haft benyttet os af service setuppet hvis nu uheldet skulle være ude. Men vi fik oplyst at Promovec og Coop har et samarbejde der betyder man er dækket af et landsdækkende service setup, det lyder rigtigt fint.

 

Score Købsoplevelse(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Detaljeret Specifikationer:

Stel: Aluminium

Farve: Black

Stelstørrelse: 50 Cm som typisk egner sig til højde 160 Cm – 175 Cm.

Dæk størrelse: 700x35c

Gear: Shimano Nexus 3 Gear

Motor placering: Forhjul

Batteri: 36v – 6,6 ampere batteri

Bremser: fodbremse, v-bremse for

Tilbehør: Støtteben, bagagebære og oplader

Vægt: 25,5 kg.

GÅ DIREKTE TIL KØB HER

Ved at klikke på knappen herunder guider vi dig direkte til købet. Du får leveret din cykel lyn hurtigt. Husk at Coop tilbyder den bedste service i cykelbranchen, med mekanikere der kommer hjem til dig såfremt der er brug for assitance!

God fornøjelse med din nye cykel.

SE ALLE ELCYKLER FRA MUSTANG HER: