Mustang Augusta Electric 7 Gear – Forhjulsmotor

Anmeldelser & Tests
Mustang elcykler

Her finder du en detaljeret anmeldelse og test af de mest solgte elcykler fra danske Mustang, vi har også lavet en købsguide der beskriver hvad du kan forvente i forbindelse med køb og levering.

Fagmanden har testet cyklerne fra danske Mustang – Derfor finder du herunder en detaljeret gennemgang af køreegenskaber, kvalitet og købsoplevelsen.

Du kan også læse om selve mærket, det gør du her på vores brand side: Mustang

Test & Anmeldelse
Mustang Augusta Electric 7 Gear

Mustang Augusta er modellen over den velkendte Dagmar. Forskellen på de 2 cykler er at på Augusta er der en kraftig frontkurv i aluminium og en hydraulisk skivebremse foran – Bremsen er en fin opgradering som er god og have på en elcykel hvor man hurtigt kommer op i fart.

Cyklen findes i flere farver og er du medlem hos Coop er den set til 10.499,00 DKK

Cykeltest’s vurdering og gennemgang

Visuel gennemgang:

Cyklen findes i 3 farver, vi har købt den sorte til denne test, den hedder blot Black.

Cyklen er godt emballeret ved modtagelse og efter vi har monteret pedalerne og pumpet dæk samt vendt styr og monteret kurven er vi klar til at se nærmere på denne Mustang Augusta Electric.

Vi kan hurtigt se at der er tænkt over alle detaljer, cyklen ligner en elcykel som man kender den fra faghandlen hvilket i høj grad også skyldes Mustangs samarbejde med Promovec som er en stor dansk producent af elsystemer, samme system som man ser på cykler fra Winther, Raleigh, Nishiki, SCO og mange andre.

Elsystemet er flot integreret med indvendig kabelføring, batteriet er nemt at tage of og på. På denne model er det et 11 amp batteri der medfølger.

Denne model har en fastmonteret frontkurv, den er i en aluminiumskontruktion og er en god stor størrelse hvor man nemt kan have alle sine indkøb i, er der behov for mere plads vil vi anbefale nogle cykeltasker til bagagebæren.

Håndtagene er de gode brede som giver et godt ergonomisk greb, det betyder at hænderne ikke sover på de længere ture, som de ellers nemt kan komme til hvis ens håndtag er hårdere og uden ordentligt afstøtning.

Cyklen har integreret lys både for og bag som er tilsluttet elsystemet. Kædesærmen og de brune dæk, håndtag og sadel giver et super godt look.

Vi er meget imponeret over hvor flot denne Mustang Augusta ser ud – og vi giver den hermed topkarakter:

 

Score Visuelt(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Prøveturen:

Forhjulsmotoren giver et rigtigt godt træk, systemet er uden momentsensor hvilket betyder at motoren trækker så snart den måler omdrejninger på kranken, det betyder også at hvis man bliver træk i benene og ikke selv vil ligge vægt i pedalerne, så trækker motoren fint alligevel. Vi testede alle 5 træk niveau og fik en god fornemmelse af dem alle. Man har en tendens til hurtigt kun at benytte 4-5 niveau for at opnå fuld effekt, det tapper selvfølgelig strømmen lidt hurtigere, men med et 11 ampere batteri så er der rigeligt at tage af.

Stelkonstruktionen er faktisk overraskende stiv, mange andre elcykler hvor batteriet er monteret på bagagebæren kan godt blive lidt usikre og nemt slingre, specielt hvis man ikke har fuldt dæktryk – Sådan er det ikke på Mustang Augusta Electric, man opdager også at selve stellet er lidt overdimensioneret i rørtykkelse, men dette er netop for at sikre et stift stel så køreegenskaber er i top. Det betød også at når vi kom op over de 25 Km/t som er der hvor motoren slår fra, så føltes cyklen ikke usikker i forhold til man får lidt fart på.

Hvis vi skal gøre os umage og lede efter noget negativt på cyklen – Sammenlignet med modellen under som hedder Mustang Dagmar har denne model Augusta nemlig en hydraulisk skivebremse monteret foran, det giver en rigtig god bremseevne og man bliver mere tryg på denne model som har denne type bremse, man kommer trods alt hurtigt op i fart og kan have brug for at skulle bremse hurtigt ned igen.

Vi har prøvet turen i bytrafik, her virker den super godt. Ved rødt lys kan man med de 7 indvendige gear fra Shimano Nexus hurtigt skifte ned i et let gear uden man behøver at træde rundt i pedalerne.

Til prisen er det altså en fantastisk cykel, skulle den blive bedre ville det kræve en centermotor, men så ville prisen også være mere end dobbelt, så her er nok et af de bedste køb du kan gøre hvis du skal ud og have en elcykel og godt vil blive under de 10.000 kr.

Vi giver topkarakter!

 

Score Prøvetur(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Cykelmekanikerens gennemgang:

Nu bliver det lidt nørdet – Vi ved det godt.

Hjul & dæk:

Det første der falder i øjnene er der er blevet brugt dobbeltbundet fælge på denne cykel, mange modeller i denne prisklasse har enkeltbundet, men ikke på Mustang Augusta Electric. De dobbeltbundet fælge giver et meget mere stift og stabilt hjul så det er et stort plus. Samtidig er der monteret 2mm rustfrit ståleger i selve hjulet, det er stærke eger som samtidig tåler den fugt og salt der er i det danske vejr, specielt om vinteren.

Dæk er fra producenten Kenda som er en meget stor producent af cykeldæk, denne model her er med punkteringshæmmende indlæg på cirka 3 mm. Det sikre en høj modstandsdygtighed over for punkteringer. Dækkene er i breden 700x35c, hvilket vi også vurdere som et super godt valg til netop denne cykel som langt de fleste vil købe som dagligdags pendler model. Der er monteret almindelig DV ventil på slangerne.

Du skal være opmærksom på efterspænding af eger når du har kørt cirka 3-500 km på cyklen, egerne vil give sig og det er vigtigt de bliver ved at være stramme.

Display & batteri:

Displayet er meget nemt at benytte og overskue. Der er 5 dioder der viser trækniveau og 5 niveau der viser hvor meget strøm der er tilbage på batteriet. Knapperne på displayet er nemme og trykke på og der skal ikke trykkes hårdt. På display kan man tænde/slukke for systemet, man kan tænde/slukke for det integreret lys og man kan justere trækkraft.

Batteriet kan lades mens det sidder på cyklen, men man kan også tage batteriet af og med ind for at lade dette. Batterislisken er lidt stram, dette er noget der typisk bliver bedre med tiden, alternativt kan man smøre slisken lidt med vaseline, så glider batteriet nemmere af og på. Batteriet er fra Promovec, det er danskproduceret så kvaliteten er altså helt i top.

Komponenter:

Styr, sadelpind og frempind er alle af aluminium, rigtigt flot når man tænker på at prisen er under de 10.000 kr. for denne cykel. Frempinden er justerbar, så man får flere muligheder for at indstille den rette sideposition.

Der er 7 indvendige gear fra Shimano Nexus på denne cykel, det er et gear-nav der har været på markedet i mange år. Det er nemt at benytte drejegrebet som også er fra Shimano, så heller ikke her er der sparet.

Kranksæt i aluminium og pedaler i aluminium og med rigtige lejer – Krankboksen er af den forseglet type så skidt og snavs ikke kan komme ind og ødelægge lejerne.

Skruerne på cyklen er i typen rustfritstål.

Konklussionen er at du gør et virkelig godt køb hvis du vælger en Mustang Augusta Electric – Gør dig umage med samlingen og justeringen når du modtager cyklen og så har du cykel til mange år!

 

Score fra cykelmekanikeren(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Købs & serviceoplevelsen:

Vi bestilte cyklen inde på Coop’s hjemmeside, du finder linket længere nede. Bestillingen er rigtig nem og overskuelig. Der bliver også anbefalet udstyr som passer til cyklen, vi valgte at tilkøbe låsen. Vi fik leveret cyklen efter 3 arbejdsdage og cyklen var nem at samle. Vær opmærksom på at pedalerne er med forskelligt gevind, de er markeret med henholdsvis L for venstre og R for højre, det er vel at mærke når man står bagved cyklen og kigger frem mod styret. Dækkene gav vi lidt luft, de var ikke pumpet helt hårdt nok, tjek det en ekstra gang, man mærker det ikke ved at trykke på dækket, for det kraftige indlæg gør at dækket føles hårdt når man trykker på det også selvom der mangler luft. Vi ringede til kunderservice både før køb for at spørge lidt ind til produktet samt leveringen, det gik rigtigt fint – Vi har ikke haft benyttet os af service setuppet hvis nu uheldet skulle være ude. Men vi fik oplyst at Promovec og Coop har et samarbejde der betyder man er dækket af et landsdækkende service setup, det lyder rigtigt fint. Score Købsoplevelse(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐ Detaljeret Specifikationer:
Stel: Aluminium
Farve: Black, Deep Sea, Mulberry shine
Stelstørrelse: 50 Cm som typisk egner sig til højde 165 Cm – 175 Cm.
Dæk størrelse: 700x35c
Gear: Shimano Nexus 7 Gear
Motor placering: Forhjul
Batteri: 36v – 11 ampere batteri
Bremser: fodbremse, hydraulisk skivebremse front
Tilbehør: Støtteben, bagagebære og oplader
Vægt: 25,5 kg.

GÅ DIREKTE TIL KØB HER

Ved at klikke på knappen herunder guider vi dig direkte til købet. Du får leveret din cykel lyn hurtigt. Husk at Coop tilbyder den bedste service i cykelbranchen, med mekanikere der kommer hjem til dig såfremt der er brug for assitance!

God fornøjelse med din nye cykel.

SE ALLE ELCYKLER FRA MUSTANG HER: