This image for Image Layouts addon

Anmeldelser & Tests
Mustang elcykler

Her finder du en detaljeret anmeldelse og test af de mest solgte elcykler fra danske Mustang, vi har også lavet en købsguide der beskriver hvad du kan forvente i forbindelse med køb og levering.
Fagmanden har testet cyklerne fra danske Mustang - Derfor finder du herunder en detaljeret gennemgang af køreegenskaber, kvalitet og købsoplevelsen.
Du kan også læse om selve mærket, det gør du her på vores brand side: Mustang
This image for Image Layouts addon

Test & Anmeldelse
Mustang Dagmar 7 Gear Electric

Denne elcykel fra Mustang er deres mest solgte - Det er der slet ikke noget at sige til for med den nye opgradering på kvalitet og elsystem er denne 2022 model i topklasse. 
Cyklens prisklasse: Medlemspris, 9999,00 DKK
Den testet model er med 11 ampere batteri og 36 volt elsystem fra Promovec.
Direkte til køb

Cykeltest's vurdering og gennemgang

Visuel gennemgang:

Efter cyklen er modtaget og pakket ud har vi lavet en visuel gennemgang af cyklen. Coop er sluppet rigtigt godt afsted med designet og farvevalget, vi har valgt modellen i den farve der hedder Deep Sea, farven på stellet står rigtigt godt til den brune sadel, håndtag og dæk. En rigtig fin detaljer vi ellers sjældent oplever på cykler i denne prisklasse er de indfarvet skærme, det er lige prikken over i'et når vi taler om det visuelle.

Valg af kædeskærm er også faldet godt ud, den er placeret med en tilstrækkelig god afstand fra kæde, så man ikke får problemer med den rasler når kæden bliver tilkørt, denne detalje viser også der er tænkt over tingene.

Selve integrationen af elsystemet er også flot lavet, det flade batteri som er produceret i Danmark og af den velkendte elcykelsystem producent Promovec passer godt til cyklen og den medfølgende bagagebære. Kabelføringen er flot lavet og der er ingen synlige samlinger på ledninger og stik, som man over tid godt kan komme ud for vil mørne eller irre.

Lyset er integreret på denne model og det fungere rigtigt godt. Baglygten tænder når batteriet er tændt, forlygten har en on/off funktion som styres fra displayet. Forlygten giver nok lys til at lyse en vej op uden gadelygter.

Der er ingen lås på cyklen som standard, så vi valgte at købe en Basta ringlås med, som vi monterede med 2 skruer, vær opmærksom på at skruerne ikke medfølger - Heldigvis havde vi 2 at ligge.

Konklusionen er at vi her har at gøre med en cykel som visuelt er i balance og hvor der er tænkt over valget af materialer og sammensætningen af disse.

Score Visuelt(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Prøveturen:

Efter vi har vendt styret og monteret pedalerne er vi klar til en testtur, vi valgte også at tjekke dæktrykket hvilket var en god ide da cyklen trængte til lidt mere luft, vi vil anbefale at tjekke dette ved levering. Vores testtur foregik med fuldt opladet batteri og vi cyklede i alt 28 km.

Forhjulsmotoren giver et rigtigt godt træk, systemet er uden momentsensor hvilket betyder at motoren trækker så snart den måler omdrejninger på kranken, det betyder også at hvis man bliver træk i benene og ikke selv vil ligge vægt i pedalerne, så trækker motoren fint alligevel. Vi testede alle 5 træk niveau og fik en god fornemmelse af dem alle. Man har en tendens til hurtigt kun at benytte 4-5 niveau for at opnå fuld effekt, det tapper selvfølgelig strømmen lidt hurtigere, men med et 11 ampere batteri så er der rigeligt at tage af.


Stelkonstruktionen er faktisk overraskende stiv, mange andre elcykler hvor batteriet er monteret på bagagebæren kan godt blive lidt usikre og nemt slingre, specielt hvis man ikke har fuldt dæktryk - Sådan er det ikke på Mustang Dagmar Electric, man opdager også at selve stellet er lidt overdimensioneret i rørtykkelse, men dette er netop for at sikre et stift stel så køreegenskaber er i top. Det betød også at når vi kom op over de 25 Km/t som er der hvor motoren slår fra, så føltes cyklen ikke usikker i forhold til man får lidt fart på.

Hvis vi skal gøre os umage og lede efter noget negativt på cyklen, selvom det rent faktisk er meget vanskeligt at finde noget, så er det selve v-bremsen foran, med en cykel der har så gode køreegenskaber og faktisk triller så let at man hurtigt kommer op i fart havde vi godt kunne tænke os en skivebremse. Men det er småting i vores verden, et par bremseklodser til denne bremsetype koster i cykelbutikkerne omkring 49 kr. Fodbremsen der er i Shimano gearnavet fungere også upåklageligt.

Sadlen er en rigtig behagelig model med god absorbering, så længere ture er behageligt. Håndtag er også i ergonomisk form, så de er behagelige at holde på. Selve styret er monteret med en justerbarfrempind, det er godt givet ud og bruge lidt tid i starten på at indstille denne helt korrekt så man opnår netop den kørestilling som er bedst for én selv.

Score Prøvetur(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐

Cykelmekanikerens gennemgang:

Nu bliver det lidt nørdet - Vi ved det godt.

Hjul & dæk:

Det første der falder i øjnene er der er blevet brugt dobbeltbundet fælge på denne cykel, mange modeller i denne prisklasse har enkeltbundet, men ikke på Mustang Dagmar Electric. De dobbeltbundet fælge giver et meget mere stift og stabilt hjul så det er et stort plus. Samtidig er der monteret 2mm rustfrit ståleger i selve hjulet, det er stærke eger som samtidig tåler den fugt og salt der er i det danske vejr, specielt om vinteren.
Dæk er fra producenten Kenda som er en meget stor producent af cykeldæk, denne model her er med punkteringshæmmende indlæg på cirka 3 mm. Det sikre en høj modstandsdygtighed over for punkteringer. Dækkene er i breden 700x35c, hvilket vi også vurdere som et super godt valg til netop denne cykel som langt de fleste vil købe som dagligdags pendler model. Der er monteret almindelig DV ventil på slangerne.
Du skal være opmærksom på efterspænding af eger når du har kørt cirka 3-500 km på cyklen, egerne vil give sig og det er vigtigt de bliver ved at være stramme.

Display & batteri:

Displayet er meget nemt at benytte og overskue. Der er 5 dioder der viser trækniveau og 5 niveau der viser hvor meget strøm der er tilbage på batteriet. Knapperne på displayet er nemme og trykke på og der skal ikke trykkes hårdt. På display kan man tænde/slukke for systemet, man kan tænde/slukke for det integreret lys og man kan justere trækkraft.

Batteriet kan lades mens det sidder på cyklen, men man kan også tage batteriet af og med ind for at lade dette. Batterislisken er lidt stram, dette er noget der typisk bliver bedre med tiden, alternativt kan man smøre slisken lidt med vaseline, så glider batteriet nemmere af og på. Batteriet er fra Promovec, det er danskproduceret så kvaliteten er altså helt i top.

Komponenter:

Styr, sadelpind og frempind er alle af aluminium, rigtigt flot når man tænker på at prisen er under de 9000 kr. for denne cykel. Frempinden er justerbar, så man får flere muligheder for at indstille den rette sideposition.

Der er 7 indvendige gear fra Shimano Nexus på denne cykel, det er et gear-nav der har været på markedet i mange år. Det er nemt at benytte drejegrebet som også er fra Shimano, så heller ikke her er der sparet.

Kranksæt i aluminium og pedaler i aluminium og med rigtige lejer - Krankboksen er af den forseglet type så skidt og snavs ikke kan komme ind og ødelægge lejerne.

Skruerne på cyklen er i typen rustfritstål.

Konklussionen er at du gør et virkelig godt køb hvis du vælger en Mustang Dagmar Electric - Gør dig umage med samlingen og justeringen når du modtager cyklen og så har du cykel til mange år!

Score fra cykelmekanikeren(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Købs & serviceoplevelsen:

Vi bestilte cyklen inde på Coop's hjemmeside, du finder linket længere nede. Bestillingen er rigtig nem og overskuelig. Der bliver også anbefalet udstyr som passer til cyklen, vi valgte at tilkøbe låsen. Vi fik leveret cyklen efter 3 arbejdsdage og cyklen var nem at samle. Vær opmærksom på at pedalerne er med forskelligt gevind, de er markeret med henholdsvis L for venstre og R for højre, det er vel at mærke når man står bagved cyklen og kigger frem mod styret. Dækkene gav vi lidt luft, de var ikke pumpet helt hårdt nok, tjek det en ekstra gang, man mærker det ikke ved at trykke på dækket, for det kraftige indlæg gør at dækket føles hårdt når man trykker på det også selvom der mangler luft.

Vi ringede til kunderservice både før køb for at spørge lidt ind til produktet samt leveringen, det gik rigtigt fint - Vi har ikke haft benyttet os af service setuppet hvis nu uheldet skulle være ude. Men vi fik oplyst at Promovec og Coop har et samarbejde der betyder man er dækket af et landsdækkende service setup, det lyder rigtigt fint.

 Score Købsoplevelse(1-5 stjerner): ⭐⭐⭐⭐⭐

Detaljeret Specifikationer:
Stel: Aluminium
Farve: Black, Deep Sea, Red
Stelstørrelse: 50 Cm som typisk egner sig til højde 165 Cm - 175 Cm.
Dæk størrelse: 700x35c
Gear: Shimano Nexus 7 Gear
Motor placering: Forhjul
Batteri: 36v - 11 ampere batteri
Bremser: fodbremse, v-bremse for
Tilbehør: Støtteben, bagagebære og oplader
Vægt: 21,5 kg.

This image for Image Layouts addon

GÅ DIREKTE TIL KØB HER

Ved at klikke på knappen herunder guider vi dig direkte til købet. Du får leveret din cykel lyn hurtigt. Husk at Coop tilbyder den bedste service i cykelbranchen, med mekanikere der kommer hjem til dig såfremt der er brug for assitance!

God fornøjelse med din nye cykel.
Direkte til køb

SE ALLE ELCYKLER FRA MUSTANG HER:

Tags